Enkellaarsjes combineren & dragen

Momenteel zijn enkellaarsjes erg populair waardoor je ze overal ziet. Aan de ene kant is de populariteit van enkellaarsjes goed te begrijpen, het is namelijk anders dan de hoge laarzen die de afgelopen jaren populair zijn geweest. Aan de andere kant verbaast de populariteit van de enkellaarsjes. Hoge laarzen zijn namelijk eenvoudig te combineren en kleden af. Enkellaarsjes zijn daarentegen lastiger te combineren, leggen nadruk op je kuiten en laten je benen korter lijken.

Dat enkellaarsjes wat lastiger te combineren zijn, nadruk op je kuiten leggen en je benen korter laten lijken zijn overigens geen redenen waarom je geen enkellaarsjes kan dragen als je stevige kuiten of korte benen hebt. Het is alleen even zoeken naar het juiste paar enkellaarsjes dat jou goed staat. Met de onderstaande tips helpen we je graag om een paar enkellaarsjes te vinden die jou goed staan.

  • Heb je stevige enkels, kies dan voor een laarsje dat net over de enkel komt. Hierdoor wordt er minder aandacht op je enkels gevestigd.
  • Het je stevige en/of korte benen? Kies dan een zwart enkellaarsje. De zwarte kleur laat je benen langer en slanker lijken.
  • Draag je toch liever een andere kleur? Draag dan sokken in dezelfde kleur zodat de sokken en het laarsje een geheel vormen.
  • Ben je niet tevreden met je kuiten en/of benen, draag dan enkellaarsjes in combinatie met een jeans of chino. Vermijd het dragen van enkellaarsjes in combinatie met een legging of rok.
  • Ben voorzichtig met het dragen van enkellaarsjes in combinatie met een minirok. Draag deze combinatie alleen als je, je hier comfortabel bij voelt.
  • Enkellaarsjes met hak┬álaten je benen langer en slanker lijken en zijn prima te combineren met goedkope jurkjes.