Waar je op moet letten bij het kiezen van enkellaarsjes

Er bestaan een hoop verschillende soorten laarzen. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak, en daardoor kunnen alle vrouwen volledig inspelen op hun eigen smaak en stijl met behulp van een bepaalde soort laarzen. Een van de mooiste en populairste modellen van de afgelopen jaren is de enkellaars. Het voordeel van dit model is dat je er verschillende kanten mee op kan (zoals een stoere of een vrouwelijke kant). Met ieder type enkellaars kun je een duidelijke stempel geven op de rest van je outfit. Hieronder bespreken we de twee verschillende stijlen en hoe je de juiste keuze voor een type hak maakt.

Stoere uitstraling

Het model waar we uiteraard graag op lopen zijn de enkellaarsjes met een hak. Ook hier bestaan er veel mogelijkheden en kan je naar hartenlust inspelen op jouw eigen smaak. Draag je graag wat stoerdere laarzen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen een country-achtige laarsjes met een aantal kleuren erin verwerkt. Ook het gebruik van metallic geeft een erg stoere uitstraling aan jouw outfit. Metallic kan op verschillende manieren worden gebruikt bij een laars: de enkellaars is volledig in metallic gekleurd of de enkellaars is geaccentueerd met metallic (zoals een gesp). Enkellaarzen hoeven echter niet stoer te zijn, er bestaan ook modellen die passen bij een vrouwelijke outfit.

Vrouwelijke uitstraling

Er bestaan ook hele vrouwelijke enkellaarzen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zwarte suède enkellaarzen die nauw aansluiten aan de enkels. Een opvallend vrouwelijke laars (of hak) die veelvuldig is vertoond op de fashion weeks in 2014 is de laars met het gebruik van bloemen. Bij de show van bijvoorbeeld Alexander Wang zag je bijvoorbeeld hakken met gedetailleerde figuren in het leer, maar ook laarzen waarbij werd geaccentueerd met ‘origami bloemen’. Naast de verschillende modellen, kan een bepaalde hak ook veel invloed hebben op de stijl.

De hak van de laars: wat is er mogelijk?

Het is erg belangrijk om na te denken over de hak. Allereerst is het belangrijk om je af te vragen hoe hoog de hak dient te zijn. Laarzen met hogere hakken vallen wat meer op en zorgen vaak voor een sexy look, maar lagere hakken zijn bijvoorbeeld weer comfortabeler en alsnog erg mooi. Naast de grootte is de type hak ook belangrijk. Ga je bijvoorbeeld voor een normale blokhak, een stilettohak of een sleehak? Alle typen hakken voor de laarsjes hebben weer hun eigen voordeel!

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van jouw enkellaarsjes?