5 kooptips voor enkellaarsjes

Door de enorme populariteit is het aanbod enkellaarsjes met hak de afgelopen jaren enorm toegenomen. Hierdoor is er voor iedereen wel een paar geschikte enkellaarsjes. Door het enorme aanbod is het er niet makkelijk op geworden om de juiste enkellaarsjes te vinden. Wanneer je een paar enkellaarsjes met hak wilt gaan kopen is het goed om een aantal zaken in overweging te nemen.

Welke stijl zoek je?

Om een miskoop te voorkomen doe je er verstandig aan om goed na te denken over in welke situatie je de enkellaarsjes wilt gaan dragen. Wil je een paar stoere casual booties of een paar classy enkellaarsjes voor op kantoor of onder je feestoutfit? Ben je op zoek naar casual enkellaarsjes kijk dan naar een paar veterlaarsjes of cowboylaarsjes. Voor op kantoor of een feestje zijn enkellaarsjes met een hoge hak in een neutrale kleur (zwart) altijd goed.

Hoge hakken staan iedere vrouw

Ondanks dat enkellaarsjes met een hoge hak iedere vrouw goed staan kan niet iedere vrouw even goed op hoge hakken lopen. Denk daarom voor je een paar enkellaarsjes koopt goed na of je er veel mee gaat lopen. Je weet zelf het beste of je op hoge hakken comfortabel kan lopen. Kan je dit niet? Voorkom dan een miskoop en koop absoluut geen enkellaarsjes met een hoge hak.

Leer of suede

Een paar goede enkellaarsjes zijn vaak van echt leer of suede gemaakt. Zowel leer als suede zijn onderhoudsgevoelige materialen. Wil je vooral plezier hebben van je enkellaarsjes zonder al te veel onderhoud dan kun je het beste kiezen voor leren enkellaarsjes. Leer is namelijk net iets onderhoudsvriendelijker dan suede. Als je een paar suede laarsjes niet goed behandeld zien ze er na de eerste regenbui al niet meer uit.

De juiste maat?

De maat van je laarsjes is van groot belang. Niemand zal plezier hebben van een paar laarsjes die niet passen. Staar je overigens niet blind op de maat deze kan per merk verschillen. Hierdoor is het verstandig om de enkellaarsjes altijd te passen en er een stukje op te lopen. Bestel je enkellaarsjes online bestel dan altijd een aantal maten zodat je thuis bij het passen duidelijk het verschil kan voelen. Koop nooit te kleine laarsjes, ze zijn niet goed voor je voeten en belanden toch maar onder in je kledingkast zonder dat ze er ooit nog uitkomen.

Budget

Door vooraf een budget te bepalen voorkom je dat je verliefd wordt op dat ene paar laarsjes die je niet kunt veroorloven en vervolgens geen enkel paar meer ziet dat aan je wensen voldoet. Enkellaarsjes zijn er namelijk in verschillende prijsklasses. Wil je een paar enkellaarsjes onder de honderd euro? Kijk dan eens bij winkels als Dolcis of Invito. Heb je meer dan dan honderd euro voor een paar enkellaarsjes te besteden kijk dan eens naar merken als Tamaris, Shabbies, Gabor of Sendra.